U heeft nog tot 20 mei om uw boom aan te melden!

Overijssel-5-68-web2.jpg

De boomtuin van Diepenheim, de genomineerde Overijsselse boom in 2020 ©Mark Kohn

woensdag 12 mei 2021 16:29

Wordt een boom uit uw provincie Nederlands Kampioen?
Nederland kent veel oude bomen met historie. Bomen die al tientallen of honderden jaren deel uitmaken van hun omgeving en daardoor een bijzonder verhaal bij zich dragen. Naar die verhalen is De Boom van het Jaar op zoek. Deze verkiezing, onderdeel van de Europese verkiezing Tree of the Year, draait niet om de dikste, oudste of mooiste boom, maar om de maatschappelijke of historische waarde van bomen.
Kortom, om het verhaal áchter de boom.

SBNL Natuurfonds organiseert de verkiezing van De Boom van het Jaar dit jaar voor de vierde keer. Vorig jaar greep de Moeierboom de nationale winst, een linde die een markante plaats inneemt in het centrum van Etten-Leur en die volgens de overlevering zelfs geschilderd is door Vincent van Gogh. De boom werd 6e tijdens de Europese verkiezing. 

Nationale stemronde in najaar

Kent u een boom met een markante geschiedenis of een bijzonder verhaal? Stuur deze dan in via www.deboomvanhetjaar.nl  Dat kan nog tot en met 20 mei. Een jury beoordeelt in de zomer de ingezonden verhalen en kiest per provincie één genomineerde. Voor deze 12 provinciale kandidaten volgt vanaf eind augustus een nationale stemronde. De winnaar wordt half oktober bekendgemaakt en ingezonden als Nederlandse kandidaat voor de titel Tree of the Year  2022.

« Terug