Stem op Tilia!

Tilia@5.jpg

©Robert Visser Photography

maandag 31 januari 2022 12:10

Van 1 tot en met 28 februari kunt u stemmen op de Nederlandse inzending Tilia voor de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds verzorgt sinds 2018 deze Nederlandse inzending. Help de Limburgse Tilia, de linde naast de voormalige pastorie in Maasniel, aan de winst.

Wordt de Nederlandse linde Tilia Europees kampioen?

Ik ben Tilia. Een levendige, moderne vrouw in de bloei van mijn bestaan. Nog maar 150 jaar jong. Geworteld in mijn lokale gemeenschap reik ik de hele wereld de hand, met mijn eigen, unieke Instagram-account. Meer dan 3.000 volgers van Londen tot Teheran volgen mijn reis door de seizoenen, foto na foto. Geplant aan het begin van de industriële revolutie voel ik mij betrokken bij het klimaat. Ik eet geen vlees, ik vlieg niet, ik neem zelfs CO2 op. Ik ben klimaatbestendig en geweldig voor de biodiversiteit. Ik leef en adem voor toekomstige generaties. #ikbentilia

I am Tilia. Ik ben Tilia. Met deze slogan bindt SBNL Natuurfonds, samen met de beheerder van de boom Maarten van Essen, de Europese strijd aan om de titel Tree of the Year. De zomerlinde (Tilia platyphyllos) in de tuin van de voormalige pastorie in Maasniel is de Nederlandse inzending voor deze verkiezing. Deze linde werd vorig jaar in oktober, na een nationale stemronde, met ruim 4.300 stemmen verkozen tot De Boom van het Jaar 2021.

Ga naar onze website De Boom van het Jaar voor meer informatie en waar u via de stembutton rechtstreeks wordt doorgelinkt naar de European Tree of The Year, de Nederlandse inzending.
(Let op: er wordt u gevraagd om naast op de Nederlandse inzending ook op een tweede boom te stemmen - alleen dan en na uw bevestiging - is uw stem geldig)

« Terug