Vakjury De Boom van het Jaar compleet

beukenrij-RS_20180426_123139.jpgdonderdag 26 april 2018 11:27

SBNL Natuurfonds is blij dat ANWB-directeur Merk en Leden, Marga de Jager, bereid is gevonden toe te treden als jurylid voor De Boom van het Jaar verkiezing.

De ANWB steunt de Boom van het Jaar verkiezing. Vanaf haar oprichting heeft de ANWB zich ingezet voor bescherming van natuur en landschap. Omdat dit waarde heeft voor mensen die ervan willen genieten. Of het nou in je directe woonomgeving is of verder weg, natuur helpt om tot rust te komen en om jezelf te hervinden (‘recreëren’). Landschap en natuur hebben ook emotionele waarde. Dat geldt misschien in het bijzonder voor bomen. Bomen zijn meer dan natuurmonumenten. Ze verbinden mensen met een verleden en geven betekenis aan de omgeving.

Zie ook het nieuwsbericht op hun website https://www.anwb.nl/wandelen/nieuws/2018/april/de-boom-van-het-jaar

De voltallige jury bestaat nu uit:

  • Gerbrand Bakker, auteur. Hij schreef onder meer de jeugdroman  ‘Perenbomen bloeien wit’ en de literaire roman ‘Boven is het stil’ die tevens is verfilmd. In zijn boeken geeft Bakker een beeldende omschrijving van het landschap waarin het verhaal zich afspeelt.
  • Beatrix Kleuver, tuinontwerper en interior decorator. Medeoprichter van het magazine Seasons en auteur van het boek Country Chic.
  • Prof.dr.ir.Frits Mohren, hoogleraar bosecologie en bosbeheer aan de Wageningen University & Research (WUR). Hij is gespecialiseerd in de groei van bomen en bossen in relatie tot bodem en klimaat.
  • Marga de Jager, directeur Merk en Leden van de ANWB.
  • Rentmeester Maaike Brasz schuift namens SBNL Natuurfonds aan bij de jury. Zij is verantwoordelijk voor dit project.

« Terug