Huldiging Markiezeneik op Amelisweerd

HESTER~2.JPG

©hesterheleen fotografie

dinsdag 07 maart 2023 09:36

Op 8 februari vond de huldiging plaats van de Markiezeneik, winnaar 2022, op Landgoed Amelisweerd.

Helaas lieten  minister Harbers en RWS de uitnodiging, om de cheque t.w.v.  €2.500,- voor eigenaar van de winnaar in ontvangst te komen nemen, aan zich voorbij gaan.De plaquette, bestemd voor de gemeente waarin de winnende boom zich bevindt, werd door Linda Voortman, wethouder gemeente Utrecht met o.a. natuur in portefeuille, trots ontvangen.  

De 2e prijs ging naar Marieke Bos, die namens de gemeente Heumen de koortsboom heeft aangemeld. Zij ontving een cheque t.w.v. € 150,- voor een nieuw te planten boom. 

De derde prijs werd in ontvangst genomen door Wim Nagel van  de gemeente Haarlemmermeer, die de monumentale vleugelnoot voor deze verkiezing aanmeldde. Hij ontving het boek ’Het verborgen leven van bomen’ van Peter Wohlleben. 

Naast pers, als AD, RTV Utrecht en Vroege Vogels waren veel vertegenwoordigers uit politieke gremia van de partij en natuurlijk ook de strijdvaardige partijen ‘Amelisweerd Niet Geasfalteerd’, ‘Stichting Vrienden van Amelisweerd’ en ‘Kerngroep Ring Utrecht’ die zich gezamenlijk inzetten voor behoud van Amelisweerd. 

Al met al een mooie bijeenkomst. 

 

« Terug