Welk boomverhaal wint? Er kan nog tot 16 oktober 12.00 uur gestemd worden!

Gelderland_Rob-Visser-DSC_0161.jpg

©Rob Visser Photography

dinsdag 10 oktober 2023 12:27

DE LAATSTE WEEK! De stemmentellers zijn verdwenen. Dus wie staat waar in het klassement? Een goed moment om jouw favoriete boom een extra zetje te geven met je stem. De iconische Kabouterboom in Beek heeft iets magisch! Al meer dan 450 jaar weerstaat deze kastanje alles: blikseminslag, granaatvuur, brandstichting. Gekroond tot 'Boom van Berg en Dal'. Maar kan hij ook De Boom van het Jaar 2023 worden?

Of kan de solitaire eik van Hollandscheveld die meer dan 7.000 handtekeningen wist te verzamelen om zijn leven te redden, de Drenten opnieuw bij elkaar brengen voor een mooie klassering bij de verkiezing van De Boom van het Jaar? 
Welke trotse Zeeuw helpt de Mondriaantaxus aan een mooie klassering? Dit prachtige exemplaar poseerde voor Piet Mondriaan die in 1911 op landgoed Berkenbosch in Oostkapelle zijn schilderij 'De Grijze Boom' maakte. 
Wie helpt de 'Poortwachter van het Verleden' in Numansdorp aan een mooie klassering? Hij beschermt de graven van de stichters van Numansdorp tegen zonlicht en regen, hij koestert hun nalatenschap. Hoe hoger in aanzien was, hoe dichter het graf bij de rode beuk.
Of kan IJsselstein Oisterwijk alsnog verslaan? Deze rode beuk in het hart van IJsselstein is een absolute blikvanger. 24 meter hoog en al 240 jaar verbonden met de historie van de baroniestad. Geplant door de toenmalige stadsdokter Jacobus Egbertus Lycklama a Nijeholt.
Of valt de keuze toch op de Marialinde om deze definitief over de streep te helpen? Stem op deze iconische 650 jaar oude linde, onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Oisterwijk. De rechtspraak, de markten, de dorpsfeesten. Deze linde heeft alles gezien!

Maar er zijn nog 6 andere mooie afgevaardigden voor de overige provincies. Zoek jouw favoriete boomverhaal en STEM!

« Terug